måndag 30 november 2009

Advent


I första advents-anda ska jag också visa upp lite julpynt! Den här elljustaken har min mormors mamma ägt, och numera äger jag den! Det är äkta glaslampor i den, så den blir väldigt het då den är tänd. Kul att ha kvar originalkartongen och allt!

torsdag 26 november 2009

Rådjurshysteria


Jag förstår inte hetsen kring rådjur numera. Alla ska ha ett rådjur, helst ett litet kid med bräckliga ben och prickar på ryggen. Nog är dom söta alltid, men jag betalar inte flera hundra kronor för en? Kolla här tillexempel, nästan 300kr för två små porslinsfigurer?
Hur som, jag köpte iallafall en figurin idag med två rådjur, bara för att en flåsande tant också ville köpa den!

onsdag 25 november 2009

Loppisfia Cribs - Mormor del 2

Det här är andra inlägget i min Loppisfias Cribs serie, där jag visar upp fina detaljer från andras hem! Just nu utforskar jag mormor & morfars hem, och i det här inlägget är det mest detaljer pga den dåliga belysningen.

De här ljusstakarna känner nog de flesta igen. Min mormor har faktiskt fått dem av Bo Kaspers mamma när de studerade tillsammans!


Och på en hylla på övervåningen hittar vi samma skattkista som hos femtiotalsjaktens Libby! Fast denna kista har en liten tillbehörande väktare..


I ett skåp i köket hittar vi kaffekoppar! Gissa vilka som är min favoriter, dom är ju bara så häftiga!


Två gamla glaskaraffer, mycket eleganta!

Mother issues

Jag drar mig litegrann för att blogga numera, min mamma har nämligen börjat läsa det jag skriver. Hon ringer och säger uppmuntrande komplimanger, men det är mest irriterande så jag brukar lägga på. Missförstå mig inte, men hon tror att jag blir irriterad och inte vill lyssna för att jag har dåligt självförtroende eller nåt, men det har jag inte. Jag tycker bara det är jobbigt, det är väl självklart att hon får tycka att något jag gör är bra, men det är ju hennes uppgift i livet typ, att uppmuntra och stötta sina barn, för det är väl vad alla mödrar gör. Ger jag henne en ful hemmagjord tavla så är det väl klart att hon måste hänga upp den, för att jag är hennes barn och allt det jag gör åt henne blir fint för att hon älskar mig. Fattar ni hur jag menar?

söndag 22 november 2009

Loppisfia Cribs - Mormor del 1

Kvällen har spenderats hemma hos mormor & morfar för en mini-släktmiddag. Jag passade självklart på att fota som jag lovade tidigare. Here goes!

Vi går ner till källaren. Det första som möter ögat är en liten ljus/sten-installation. Kan ni se vad som döljer sig under..?


Vidare till ett litet hörn med en gammal stol och ett tidningsställ med buntade tidningar från 50/60-talet.


Spelhyllan! Diverse spel och Skattkammarböckerna. Ni ser även en Ekebyvas och en enligt mig riktigt fin lampfot.


Plåtburkshyllan.. har varit mer välfylld om inte ett visst barnbarn har plockat på sig några godbitar.


Och så en liten detalj i bokhyllan! Ekebyflickan och spargrisen.


Fortsättning följer, vi har mitten och övervåningen kvar!

torsdag 19 november 2009

Mormors fyndhus - del 2

Vi fortsätter hemma hos mormor! Jag vill förtydliga att vi röjde ett förråd fullt med prylar, jag gick alltså inte omkring i huset och tog vad jag ville ha!

Hittade en kartong med massa udda tallrikar och lite annat porslin. Allt skulle ju sparas förr i tiden, även om det bara var en udda assiett! Så jag blev väldigt glad när tre delar ur Blå Eld dök upp, två assietter och en djuptallrik. Klicka för förstoring!


En sockerskål(tror jag) från Gustavsberg dök upp, dock utan lock vilket är synd. Stig Lindberg är formgivare och serien heter Piké.


Två svarta figurer, en pojke och en tax. Pojken är märkt "AWF Basse 1", och taxen "Fgj". AWF vet jag är norskt, men inget mer. Någon som kan identifiera taxen?


Vi fortsätter i morgon, då kanske jag kan visa en liten "hemma hos" serie i bilder!

onsdag 18 november 2009

Mormors fyndhus - del 1

Jag har inte riktigt lyckas fynda så mycket de senaste veckorna, men igår var jag hos mormor och hjälpte till med städning. Mormor & morfar har bott i deras hus sen det byggdes -59, och har inte slängt mycket grejer. Deras källare och vind är en riktig guldgruva. Redan när jag var liten älskade jag att vara och gräva i lådor och snoka runt, och så sa jag "kan jag få den här?". Hur som, så fick jag ta vad jag ville ha och kom hem med detta:

En liten låda med 6st snapslgas från Skruf, förmodligen använda max 2ggr, ligger i tidningspapper från 60-talet.



3 stycken tallrikar från Rörstrand, mina morbröder åt på dem när de var små. "Bambino" heter tallriken.



En kryddburk som Marianne Westman har designat för Rörstrand. Vet dock inte vad den kallas?


Jag har mer på lager, håll utkik!

torsdag 12 november 2009

Tillbaka!

Goddagens!
Nu är jag tillbaka efter en tid av förkylning och o-konsumtion, men redo att konsumera mer än någonsin och visa mina fynd ;o)! Jag älskar att konsumera, och ser det inte som ytligt att göra något man älskar. Dessutom så är ju recycling hetare än någonsin.

Nåväl vi kan börja med den här skålen. Jag kan tänka mig att det är en kopia, för den ser exakt ut som Arthur Percy's från serien "Röd Rubin", minus gulddetaljerna. Den har heller ingen stämpel på undersidan, så vad tror ni?
Jag gillar iallafall formen, den är väldigt vacker, köpt för 35kr.

Min okända skål


Arthur Percys skål för Gefle


Bild lånad från skolhuset

söndag 1 november 2009


Ibland måste jag hitta något att fynda för att få behovet tillfredsställt, då kan en sån här liten porslinskatt duga. Importerad från Kina.
Jag har en liten fling för porslinsdjur.. HÄR kan du kika på mina söta bäbä'n.